Päätoimittajan palsta: kevättä ilmassa

Luuppikuva_luuppi06

Luupissa on tapahtunut paljon pienenpientä ja suurensuurta alkuvuoden aikana. Luupille valittiin vuosijuhlissa uusi hallitus, jossa melkoinen osa hallituksesta vaihtui uusiin naamoihin. Järjestyminen uusien ihmisten kesken on sujunut mallikkaasti, sillä kolmiot ja tapahtumat ovat pyörineet aivan normaaliin tapaan.

Luuppi Sanomissa on uusia juttuja kahdelta tekijältä Pyry Qvickiltä ja Tuomas Himmaselta. Qvick kirjoittaa omasta kv-tutorin kokemuksistaan ja Himmanen on Luupin kyykkävastaavana tehnyt raportin tämän vuoden Luuppikyykkäturnauksesta.

Jos kyykkääminen ei ole ennestään tuttua, tai laji muuten kiinnostaa, niin ensi viikonloppuna lauantaina järjestetään Hervannassa koko Suomen kyykkämestaruuskisat. Valtava tapahtuma kerää isot joukot teekkareita ja muitakin opiskelijoita ympäri maata pelaamaan teknillisen yliopiston kentille. Paikalla on myös Luupin edustusjoukkue. Suosittelen menemään paikalle, katselemaan pelejä ja nauttimaan Juveneksen jauhelihakeittoa. Luupin jatkosauna lämpenee päivän jälkeen klo 14.

Ohjelmointipaja opiskelijoille? Matematiikan työpajan esimerkistä lähtenyt ohjelmointipaja on ensi viikolla torstaina asialistalla, kun Luupin hallitus käy moikkaamassa yksikön henkilökuntaa vuosittaisessa tapaamisessa. Tarkoituksena on tehdä ohjattua ohjelmoinnin opiskelua joko opiskelijavetoisesti tai henkilökunnan avustuksella – pajan toteuttamisen yksityiskohdat ovat vielä auki. Jonkinlainen tila toiminnalle on kuitenkin toivottavasti luvassa.

Jos sinulla on ajatuksia tai toiveita koodauspajaa ajatellen, tai jos vaikka haluaisit itse tulla mukaan vetäjäksi, laita viestiä luupin hallitukselle: hallitus@legacy.luuppi.fi. Kaikenlaiset ideat ovat tervetulleita.

Olli Pietiläinen
päätoimittaja, joka ehti nauttia hiukan aurinkoiseksi muuttuneesta talvesta